Лукойл Нефтохим Бургас“ АД излезе с официална позиция за казуса с

...
Лукойл Нефтохим Бургас“ АД излезе с официална позиция за казуса с
Коментари Харесай

Позиция на „Лукойл“ по казуса с концесията на пристанище „Росенец“

„ Лукойл Нефтохим Бургас “  АД излезе с публична позиция за проблема с концесията на пристанище „ Росенец “. От сдружението декларират, че обвиняванията в контрабанда и други нарушавания не дават отговор на действителността.

По думите ѝ служебното държавно управление не си е свършило работата по преустановяване на концесията

Пълна позиция на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД публично декларира, че всички обществено отправени по наш адрес обвинявания в контрабанда и други нарушавания на територията на пристанищен терминал „ Росенец “ не отговарят на действителността. Дружеството постоянно напълно е изпълнявало уговорките си по концесионния контракт, подписан с Република България през 2011 година за период от 35 години, и не вижда учредения за неговото анулиране.

Движението на енергийни артикули, тяхното предпазване и преправка са обект на строго контролиране по националното законодателство, европейското и интернационално право. Контролът, реализиран от Държавата, е всекидневен – от идване на танкера със суровина до отплаването му, претрупан с нефтопродукти.

Цялото отчитане на входящите и изходящите петрол и нефтопродукти на всички стадии се прави посредством автоматизирани измервателни системи, които са свързани и в действително време предават данни непосредствено на митническите управляващи. В сходство с условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища от декември 2020 година е конфигурирано непрекъснато видеонаблюдение, в съгласие и признато от митническите органи. Всякаква информация, обвързвана с активността на терминал „ Росенец ", народните представители могат да изискат от Държавна организация „ Митници ".

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД влага обилни средства, с цел да извършва постоянно изменящите се нормативни условия, и оказва цялостно подпомагане на способените институции при реализирането на пълномощията им.

Държавните органи постоянно правят надзор и инспекции на пристанищен терминал „ Росенец “. Не са установени никакви нарушавания или отклонения от изискванията на концесията или нормативните условия, което се удостоверява от съответните протоколи.

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД уверено отхвърля и всевъзможни обвинявания в политическа ангажираност. Ние прецизно и в цялостен размер съблюдаваме законодателството на Република България и Европейския съюз.

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД е поделение на трейдинговата компания LITASCO SA, записана в гр. Женева, Швейцария. От своя страна LITASCO SA влиза в състава на LUKOIL INTERNATIONAL GmbH, записано в гр. Виена, Австрия. Всички тези сдружения, както и компанията-майка в Групата „ ЛУКОЙЛ “ реализират своята активност в цялостно сходство с европейското законодателство.

Кумулативните вложения на Групата „ ЛУКОЙЛ “ през последните 20 години в България възлизат на над 4,1 милиарда щатски $, а в страните от Европейски Съюз като цяло - на към 14 милиарда щатски $. Предприятията на Групата в Република България са работодатели на повече от 3,5 хиляди служащи и чиновници и обезпечават работни места за над 5 хиляди служащи и чиновници на фирми-подизпълнители.

Голословните обвинявания от страна на представители на някои политически партии и парламентарни обединявания могат да се отразят отрицателно върху имиджа на марката и репутацията на нашата Компания, която множеството от нейните служащи и чиновници, клиенти и снабдители не престават да считат за един от най-хубавите работодатели, сътрудници и клиенти в Европейския съюз. В тази връзка " ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " АД има намерение да се обърне към съда за отбрана на своята делова известност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР